Anläggningsingenjör kraft- värme

Borlänge Energi Logotype

Borlänge

respekt

engagemang

Borlänge Energi är det lokala energibolaget i Borlänge. Vi bedriver en omfattande verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster som fjärrvärme, elnät, stadsnät, vatten, avlopp och avfall och producerar och säljer el, erbjuder energitjänster och vårdar stadsmiljön. Vår breda verksamhet sträcker sig utanför det traditionella energibolagets, vilket gör oss unika. Tack vare vår bredd är vi en aktör som kraftfullt arbetar för omställningen till ett hållbart samhälle. Vi vill skapa ett varaktigt Borlänge och vi verkar för att cirkulär ekonomi ska vara en verklighet, där inga nya resurser behöver tas i anspråk. Det ska vara tryggt och enkelt att bo här, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd.

Borlänge Energi är organiserat utifrån perspektivet ägare-utförare och vi är en målstyrd organisation. Vi har våra affärsdrivande enheter i huvudsak organiserade i affärsområden -fjärrvärme, elhandel, elproduktion, energitjänster, vatten och avlopp, stadsnät, stadsmiljö, avfall, ny energi och elnät (som är ett helägt dotterbolag). Våra stödjande affärsområden består av marknad och affärsstöd, vars huvuduppgift är att bistå affärsområdena att nå sina mål.

Det ska vara lätt att trivas hos oss. Med viktiga arbetsuppgifter, bra arbetskamrater och förmånliga villkor strävar vi efter att vara en av Borlänges bästa arbetsplatser.Våra värdeord är engagemang och respekt. Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i ett tryggt och trevligt företag med många möjligheter till utveckling - då är du välkommen till oss!

Borlänge Energi levererar värme till drygt 6 000 kunder dygnet runt, året om. Genom gott samarbete med industrin och Falu Energi & Vatten AB producerar vi i våra anläggningar cirka 500 GWh fjärrvärme per år till våra fjärrvärmenät.

Anläggningarna omfattas av värme- och kraftvärmeverk, rökgaskondenseringar, värmepumpar, reservoljepannor samt mindre pelletspannor.

Till affärsområde Fjärrvärme och enheten Produktion bränsle/miljö söker vi en engagerad anläggningsingenjör som vill vara delaktig i arbetet att driva och vidareutveckla Borlänge Energis fjärrvärmeanläggningar!

Arbetsuppgifter
Som anläggningsingenjör är arbetsuppgifterna mångsidiga och består av arbete med drift och underhåll, bränsle, utveckling och optimering av anläggningarna, uppföljning och utvärdering av produktionsverksamheten, deltagande i det årliga revisionsarbetet med mera. Du kommer även att vara projektledare för mindre projekt och ansvara för diverse utredningar. Rollen som anläggningsingenjör är en viktig del i processen med att förbättra våra anläggningar och verka för att en hög tillgänglighet och effektivitet uppnås.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning, gärna en ingenjörsutbildning och/eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har kunskap/erfarenhet av kraft- och värmeproducerande anläggningar.

Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt har du en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

För att trivas i rollen är det viktigt att du trivs med utveckling och förändring och samarbetar bra med andra människor. Du är en person som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är samverkansorienterad och har god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt dagliga arbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning i sex månader.
Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten.

Kontaktperson
Frågor besvaras av chef fjärrvärme produktion Per-Olov Olsson, tfn 0243-730 04.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vårt ansökningsformulär senast den 3 mars 2019. Löpande urval sker.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

 

Vi ägs av borlängeborna och finns tillgängliga dygnet runt. Vi sköter el, fjärrvärme, stadsnät, vatten, avlopp, dagvatten, avfall, gator, vägar och grönområden i hela stan. Tillgänglighet, stor hänsyn till miljön och bra service till så låga priser som möjligt är vårt mål.

 

Startdatum (ansökan) 2019-02-01
Stoppdatum (ansökan) 2019-03-03

Lämna en ansökan

Tweeta Dela Dela